Dokonalá šlehačková vánočka recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 10 porcí
  • 2 minuty
Jan, 19. 07. 2018

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Mouku prosejeme a přidáme i ostatní sypké přísady. Pak přidáme Vejce, bílek a smetanu s rozinkami.
    2. Důkladně vypracujeme jednotné hladké a vláčné těsto.
    3. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout na teplém místě.
    4. Potom těsto rozhněteme v rukou a rozdělíme na menší bochníky – podle toho, z kolika ohonů chcete plést.
    5. Vánočku můžete pléct ze dvou ohonů nebo já dělám základ ze tří (úpletů jako cop) a na vrch dám ještě dva copy .
    6. Pak přendáme na plech vyložený papírem a necháme ještě pokynout.
    7. Potřeme žloutkem a dáme péct do vyhřáté trouby.
    8. Pečeme při teplotě 190-200 stupňů asi 35-40 minut – vánočku je třeba sledovat.
    9. Dobrou chuť!

Doporučené články: