Celková doba přípravy: 1 hodina 45 minut (20 minut příprava + 85 minut dušení a dokončení)
Počet porcí: 6
Podávání
Segedínský guláš podávejte horký s houskovým knedlíkem, bramborovým knedlíkem nebo s čerstvým kváskovým chlebem. Druhý den chutná ještě lépe, když se všechny chutě prolnou. Navrch můžete přidat lžičku zakysané smetany a snítku petržele.
Tipy Pro Jistý Úspěch
-
Máte velmi kyselé zelí? Krátce ho propláchněte vodou, část láku si ale nechte na finální dochucení.
-
Pokud je omáčka příliš řídká, pomůže zahuštění smetanou s moukou nebo delší pomalé provaření bez poklice.
-
Sladkost a barvu posílí lžička rajského protlaku přidaná k cibuli těsně před masem.
Závěr
Poctivý segedínský guláš z vepřové plece je sázka na jistotu, když chcete vydatné jídlo s plnou chutí. Kysané zelí dodá šmrnc, smetana jemnost a správný postup zajistí sametovou omáčku bez hrudek. Recept se hodí na rodinný oběd i k přátelskému posezení – a vždycky potěší.