Segedínský guláš Polský recept (Bigos nebo Bigus)

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Tomáš, 17. 07. 2018

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Maso si nakrájejte na kostičky. Kromě hovězího masa můžete použít i slaninu nebo žebírka.
    2. V hluboké pánvi nebo hrnci si na slunečnicovém oleji dozlatova připravte maso. Přidejte cibuli a společně je nechte podusit asi 8 minut.
    3. Mrkev nakrájejte na plátky, vložte ji k masu a vařte dalších 8 minut. Osolte, opepřete a promíchejte.
    4. Rajčata nakrájejte na malé kostičky, přidejte je ke směsi a nechte dusit 5 minut.
    5. Nařežte si zelí, osolte a ručně promíchejte. Chvíli počkejte, než pustí šťávu. Zelí přidejte k masu a zelenině, přikryjte pokličkou a vše poduste 50-60 minut. Čas od času promíchejte.
    6. Pokud máte rádi petrželku, nasekejte ji a vmíchejte.
    7. Nejčastěji se bigos podává s topinkami z bílého nebo tmavého chleba.
    8. Co se týče pitného režimu, k tomuto jídlu se hodí vodka nebo jiný alkoholický nápoj. Na zdraví a dobrou chuť!

Klobása ze sklenice v božské směsi recept

chuťovky
120 minut
4.5
(38)
28. 05. 2024 Tomáš

Prezidentské řízky recept

hlavní chody
80 minut
4.8
(43)
28. 05. 2024 Tomáš

Nadýchaná tvarohová pizza recept

chuťovky
45 minut
4.6
(56)
28. 05. 2024 Tomáš