Rychlý šlehačkový koláček se švestkami jemný jako pavučinka podle babičky recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Všechny přísady na těsto jednoduše smícháme v misce pomocí metly nebo pomocí ručního šlehače.
- Těsto a jednoduše rovnoměrně navrstvíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Na těsto uložíme očištěné a rozpůlené švestky.
- Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25-30 minut (pokud je forma větší a koláček tenčí, upeče se rychleji, pokud je naopak těsto výše, pečeme déle).
- Koláček s drobenkou je ještě chutnější, stačí když smícháte hladkou mouku s práškovým cukrem a nastrouhaným máslem a vytvoříte drobivou směs.
- Tu nasypte na švestky a dejte koláček péct.