Rychlý šlehačkový koláček se švestkami jemný jako pavučinka podle babičky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Všechny přísady na těsto jednoduše smícháme v misce pomocí metly nebo pomocí ručního šlehače.
    2. Těsto a jednoduše rovnoměrně navrstvíme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
    3. Na těsto uložíme očištěné a rozpůlené švestky.
    4. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25-30 minut (pokud je forma větší a koláček tenčí, upeče se rychleji, pokud je naopak těsto výše, pečeme déle).
    5. Koláček s drobenkou je ještě chutnější, stačí když smícháte hladkou mouku s práškovým cukrem a nastrouhaným máslem a vytvoříte drobivou směs.
    6.  Tu nasypte na švestky a dejte koláček péct.