Růžičky z tvarohového těsta: Strávila jsem nad nimi jen 20 minut a moje rodina je jídla po celý týden! recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 40 minut
Tvaroh je skvělou surovinou, kterou můžete využít nejen ve slaných pokrmech, ale také v pečení. Tvarohové růže jsou lahodné, snadné na přípravu a oslní svou krásou i chutí. Tento recept vám zabere pouze 20 minut, a vaši blízcí se po nich budou oblizovat celý týden!
Pro 10 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 1. Příprava těsta: V míse smíchejte tvaroh se žloutky a důkladně vyšlehejte. Přidejte změklé máslo, sůl, vanilkový a krystalový cukr a znovu promíchejte.
- 2. Přidání mouky: Do připravené směsi postupně přidávejte prosátou mouku a jedlou sodu. Množství mouky může být trochu jiné, v závislosti na vlhkosti tvarohu. Vypracujte těsto, které by mělo být nelepivé a hutné.
- 3. Tvarování růžiček: Těsto vyválejte na tloušťku 2 až 3 mm a vykrajujte z něj kruhy pomocí sklenice nebo formičky. Vykrojená kolečka ukládejte na sebe (3 až 4 kusy) s mírným posunem a poté je srolujte do závitku.
- 4. Tvorba a pečení: Ze vzniklého válečku ho rozřízněte na 2 části a vytvořte tak růžičky. Ukládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Můžete je před pečením potřít rozšlehaným vajíčkem.
- 5. Pečení: Pečte při teplotě 120 °C asi 20 až 30 minut, v závislosti na nastavení vaší trouby. Po upečení je můžete posypat práškovým cukrem.