Recept na úžasný francouzský dezert. Tento dezert si zamiluje každý! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 120 minut
Tomáš, 13. 11. 2024

Tento dezert, který pochází přímo z Francie, je naprosto vynikající. Kombinace bílkového krému a vanilkového pudinku na křupavém listovém těstě je naprostým gastronomickým zážitkem. Zkuste tento recept, který potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i ty vašich přátel a rodiny.

Pro 6 porcí

Ingredience

Na listové těsto a čokoládovou polevu:

Na vanilkový krém:

Na smetanovou vrstvu:

Postup přípravy

  • Příprava listového těsta Nejprve si upečte listové těsto podle návodu na obalu. Po upečení nechte těsto vychladnout.
  • Příprava čokoládové polevy Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu spolu s lžící oleje. Hotovou čokoládou potřete vychladlé listové těsto, které vytvoří spodní vrstvu dezertu.
  • Příprava vanilkového krému Bílky se špetkou soli a cukrem vyšlehejte do tuhého sněhu. V jedné třetině vody důkladně rozmíchejte pudinkový prášek, moučkový cukr a vanilkové cukry. Přidejte zbytek vody a směs začněte zahřívat. Pomalu přiveďte k varu, dokud nevznikne hutný a těžký krém.
  • Dokončení vanilkového krému K hotovému pudinkovému krému přidejte vyšlehané bílky a společně ještě 3 minuty vařte. Poté odstavte a nechte vychladnout.
  • Příprava smetanové vrstvy Mezitím vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem do pevné šlehačky.
  • Skládání dezertu Na spodní vrstvu listového těsta potřené čokoládou naneste vanilkový krém. Na něj navrstvěte smetanovou vrstvu.
  • Příprava polevy V další vodní lázni opět rozpustíte čokoládu, tentokrát určenou na polevu. Hotovou čokoládovou polevou pokryjte smetanovou vrstvu a rozetřete ji do hladka.

Tento lahodný francouzský dezert vám přinese chvíle potěšení a je skvělý pro každou příležitost. Sdílejte tento recept s přáteli a užijte si sladkou chvíli!