Recept na nadýchanou čokoládovou pěnu lahodný dezert, který se rozplývá na jazyku recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 3 porce
  • 20 minut
Tomáš, 23. 10. 2024

Čokoládová pěna je elegantní a lahodný dezert, který působí sofistikovaně, ale jeho příprava je překvapivě jednoduchá. Tento recept vám ukáže, jak připravit jemnou a nadýchanou čokoládovou pěnu, která ohromí každého. Ať už chystáte rodinnou večeři, oslavu, nebo jen chcete potěšit své děti, tento dezert je vždy trefou do černého.

Pro 3 porce

Ingredience

Příchuť podle preferencí: rum, pomeranč, citron, máta (volitelně)

Postup přípravy

  • Roztavení čokolády: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáme máslo a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
  • Příprava bílků: Vaječné bílky vyšleháme mixérem do pevné pěny. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud pěna není lesklá a tuhší.
  • Žloutková směs: Žloutky utřeme s příchutí dle vaší volby (např. rum, pomerančová kůra, máta apod.) a přidáme je do čokoládové směsi.
  • Kombinace čokoládové směsi s bílky: Nejdříve vmícháme lžíci bílků do čokoládové směsi, aby se směs odlehčila. Poté jemně vmícháme čokoládu do zbytku vyšlehaných bílků a opatrně promícháme, aby pěna zůstala nadýchaná.
  • Dokončení: Hotovou směs nalijeme do misek nebo skleniček. Misky zakryjeme celofánem a necháme v lednici několik hodin chladit, ideálně alespoň 3 hodiny.
  • Ozdobení a servírování: Před podáváním ozdobíme čokoládovou pěnu lístky máty a kousky ovoce dle chuti (např. maliny, jahody nebo borůvky).

Tento jemný a nadýchaný dezert se rozplývá na jazyku a jistě si ho zamilujete. Ať už ho ozdobíte lístky máty, nebo ovocem, čokoládová pěna je skvělou tečkou po každém jídle.