Recept na nejlepší Langoše z letního koupaliště: Toto těsto Vám vydrží v ledničce celý týden! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 15 minut
Tomáš, 17. 12. 2024

Tento recept na vynikající langoše mám od paní, jejíž stánek byl na koupališti vždy v obležení. Výhodou tohoto těsta je, že ho můžete uschovat v lednici celý týden a připravit si langoše kdykoli budete mít chuť.

Pro 5 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Mléko nalijte do misky, rozdrobte do něj droždí a promíchejte. Přidejte zbytek surovin (smetanu, mouku a sůl) a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Hotové těsto vložte do uzavíratelné plastové dózy nebo sáčku, aby mělo dostatek místa na kynutí. Těsto uložte do lednice.
  • Smažení langošů: Těsto můžete používat již druhý den. Stačí odkrojit potřebné množství. Na lehce pomaštěné pracovní desce těsto roztáhněte rukama do tvaru placky. Těsto je pružné, vláčné a snadno se s ním pracuje. Langoše smažte z obou stran v dostatečně rozehřátém oleji dozlatova. Hotové langoše položte na ubrousek a odsajte přebytečný tuk.
  • Dochucení: Langoše potřete rozetřeným česnekem smíchaným s troškou vody nebo oleje. Podle chuti přidejte kečup, strouhaný sýr, zakysanou smetanu nebo jiné oblíbené ingredience.

Tip: Pokud použijete kysanou smetanu nebo jogurt a přidáte 1 lžičku jedlé sody, budou langoše ještě vláčnější a lehčeji stravitelné.

Celková doba přípravy:

  • Příprava těsta: 15 minut
  • Kynutí v lednici: minimálně 12 hodin
  • Smažení: 20 minut

Počet porcí: 10 langošů

Tyto domácí langoše jsou skvělé na rychlou svačinu nebo večeři. Díky dlouhé trvanlivosti těsta v lednici si můžete každý den připravit čerstvý langoš přesně podle své chuti. Dobrou chuť!