Recept na domácí Monte dezert: Jednou zkusíte a na ten kupovaný si už ani nevzpomenete! recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 30 minut
Tomáš, 19. 12. 2024

Zapomeňte na kupovaný Monte dezert! Tento domácí recept je neuvěřitelně lahodný, jednoduchý na přípravu a vyjde vás na pár korun. Potěší nejen děti, ale i dospělé.

Pro 6 porcí

Ingredience

Tmavý krém:

Bílý krém:

Postup přípravy

  • Tmavý krém: Zahřejte 400 ml mléka na středním plameni, přidejte moučkový cukr a nalámanou čokoládu na vaření. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Ve zbylých 100 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek. Přilijte jej do směsi na plameni a za stálého míchání vařte, dokud krém nezhoustne. Přidejte rozemleté lískové ořechy a krátce povařte. Poté nechte směs vychladnout. Nakonec našlehejte máslo a vmíchejte ho do vychladlého pudinkového krému.
  • Bílý krém: Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem. Šlehejte, dokud není směs hladká a krémová.
  • Skládání dezertu: Do sklenic nebo pohárů dejte na dno světlý krém, poté tmavý krém a znovu světlý krém. Postupujte takto, dokud není pohár plný. Dezert nechte vychladit v lednici alespoň 1–2 hodiny.

Tip: Dezert můžete ozdobit strouhanou čokoládou, lískovými oříšky nebo šlehačkou. Díky své jednoduchosti a skvělé chuti se tento domácí Monte dezert stane oblíbenou pochoutkou vaší rodiny.

Dobrou chuť!