Prvorepubliková česká hovězí polévka z morkových kostí, zeleniny a hovězího masa.

Ingredience

  • hovězí morkové kosti
  • hovězí maso
  • jedlá soda
  • cibule
  • sůl
  • celý černý pepř
  • mrkev
  • celer
  • kořenová petržel
  • kedlubna, čerstvý libeček
  • polévkové vlasové nudle
  • petrželka
1x
00:00
Snadné

Postup přípravy

Poznámka

Pečené morkové kosti, kvalitní hovězí maso, žádná přidaná instantní náhražka .... a veké kusy svěží zeleniny, které se za první republiky nejprve společně s kusy masa jedly z talíře příborem a teprve poté se vypil, nebo lžící snědl vývar. Postup při vaření je uveden podrobně ve videoreceptu.


Videorecept zde: ⬇️



Autor článku:
Jaroslav Polák
Mozaika TV