Polévka, která je silnější než antibiotika z kuřecího vývaru s česnekem recept

Ingredience

  • 6 šálků (250 ml) čiré kuřecí polévky
  • 1 lžička čerstvě nasekaného tymiánu
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 20 stroužků česneku
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 1 svazek čerstvé bylinky – tymián
  • petržel
  • bobkový list
  • 2 lžíce másla
  • 2 velké cibule
  • 3 šálky starého nakrájeného chleba
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Odřízněte hlavičky česneků (1/3).
  2. Zabalte česnek spolu s olivovým olejem do alobalu.
  3. Pečte po dobu 90 minut a nechte vychladnout.
  4. Dejte dvě polévkové lžíce olivového oleje a másla do hrnce na mírném ohni.
  5. Poduste cibulku po dobu 10 minut.
  6. Pak přidejte upečený česnek na dušenou cibuli.
  7. Míchejte, přidejte kuřecí polévku, nasekaný tymián a přidejte bylinky.
  8. Snižte teplotu, přidejte nakrájený chléb a poduste 5 minut, dokud chléb nezměkne.
  9. Vyberte bylinky a zamíchejte polévku mixérem, dokud nezískáte krémovou směs.
  10. Do hrnce přidáme sůl a zakysanou smetanu podle chuti.
  11. Dobrou chuť!