Pečené brambory recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 19. 11. 2018

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Začněte tím, že odkrojíte horní část brambor.
    2. Vezměte si malý nožík a postupně vykrajujte do brambor kruhy.
    3. Nožíkem zařezávajte strany brambor dokola, ale na dně nechte malý nerozřezaný kruh. Ten si můžete změřit například pomocí svého palce.
    4. Takhle nějak by měl vypadat váš brambor po řezání. Pokud jsou vaše zářezy málo hluboké, upravte je ještě před dalším krokem.

    5. Brambory polijeme olivovým olejem a osolíme.

    6. Pečeme na 220 ° C asi 40 minut. Při pečení sem tam brambory potřeme olivovým olejem.

    7. Takto by měl vypadat váš hotový upečený brambor.

    8. Aby to bylo dokonalejší, brambor posypeme sýrem a dáme ještě zapéct na 5 minut do trouby.

    9. A sýrový pečený brambor je na světě.

    10. Také můžete na vrch přidat slaninu.

    11. Jakékoliv alternativy jsou vítány. Ať už přidáte bylinky, různé sýry, omáčky, nebo zakysanou smetanu.