Olivové tyčinky z česnekového těsta se solí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 16. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Mléko zahřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
    2. Polohrubou a hladkou mouku smícháme v misce, přidáme sůl, prášek do pečiva, olivový olej, prolisovaný česnek a kvásek.
    3. Promícháme, přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řídké těsto, které posypeme hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
    4. Potom z těsta odebereme menší kousky, které dostatečně posypeme hladkou moukou a rukama zpracujeme do tužšího těsta a zpracujeme do tenčího válečku.
    5. Kraj obmotáme kolem paličky, na kterou jsme střídavě napichali zelenou a černou olivu a těsto obmotáme až po vrch.
    6. Napíchnuté špejle ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.
    7. Před pečením nezapomeneme vrch cesta potřít rozšlehaným žloutkem a ještě můžeme posypat semínky nebo hrubou solí.
    8. Namísto oliv můžete použít i sušená rajčata.