Olivové tyčinky z česnekového těsta se solí recept

Ingredience

  • 150 g - polohrubá mouka
  • 150 g - hladká mouka
  • 1 lžička - kr. cukr
  • 1 lžička - sůl
  • 20 g - droždí
  • 1/2 lžičky - prášek do pečiva
  • 100 ml - mléko
  • 100 ml - teplá voda
  • 2 lžíce - olivový olej
  • 2 stroužky - česnek
  • vajíčko na potření
  • lněná semínka
  • olivy - zelené i černé
4x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Mléko zahřejeme, přidáme lžičku cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Polohrubou a hladkou mouku smícháme v misce, přidáme sůl, prášek do pečiva, olivový olej, prolisovaný česnek a kvásek.
  3. Promícháme, přidáme 100 ml teplé vody a zpracujeme řídké těsto, které posypeme hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
  4. Potom z těsta odebereme menší kousky, které dostatečně posypeme hladkou moukou a rukama zpracujeme do tužšího těsta a zpracujeme do tenčího válečku.
  5. Kraj obmotáme kolem paličky, na kterou jsme střídavě napichali zelenou a černou olivu a těsto obmotáme až po vrch.
  6. Napíchnuté špejle ukládáme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů dozlatova.
  7. Před pečením nezapomeneme vrch cesta potřít rozšlehaným žloutkem a ještě můžeme posypat semínky nebo hrubou solí.
  8. Namísto oliv můžete použít i sušená rajčata.

data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"