Od té doby co jsem zkusila marinované zelí podle šéfa, nic jiného ze zelí nedělám: Stačí dát do sklenice a máte perfektní salát na celý rok! recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 30 minut
Tento recept na marinované zelí od paní Ludmily Muszelové přináší skvělou chuť a je perfektní jako příloha k masu nebo jako pochoutka přímo ze sklenice. Bez zavařování a s jednoduchou marinádou vám umožní si vychutnat zeleninu i mimo sezonu.
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava nálevu: Vodu smíchejte s octem. Přidejte sůl, hořčičná semena, kmín, sacharin a pyrosulfid. Dobře promíchejte, aby se vše rozpustilo.
- Příprava zeleniny: Zelí nakrájejte na jemné kousky. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Marinování: Zeleninu vložte do velké nádoby. Zalijte připraveným nálevem. Nechte marinovat 24 hodin. Během této doby několikrát promíchejte, aby se zelí a cibule rovnoměrně marinovaly.
- Uskladnění: Po marinování rozdělte zelí do sklenic. Zalijte zbylým nálevem. Uložte do sklepa. Není třeba zavařovat.
Podobné recepty
Další recepty
Bramborový salát podle tradičního receptu: nejlepší, jaký jsme zatím vyzkoušeli
přílohy
45 minut
Falešné škvarkové pagáče – nadýchané slané pečivo se skvělou chutí
Domácí pekárna
100 minut


