Netřeba vařit, netřeba péct: Bezkonkurenční banánový dezert se salkem ! recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 20 minut
Oslaďte si všední odpoledne výjimečným dezertem plným sladkých banánů a lahodného vanilkového krému. Díky jednoduché přípravě ho zvládne každý. Ideální pro rychlé potěšení chuťových pohárků!
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Příprava formy: Dezert můžete připravit v klasické formě na pečení nebo v alobalové formě na grilování. Dno formy vyložte dětskými piškoty.
- Vrstva banánů: Na piškoty položte kolečka banánů tak, aby pokryly celou plochu.
- Příprava krému: Mascarpone přendejte do větší misky a vyšlehejte při nízkých otáčkách. Poté k němu přidejte salko a dobře promíchejte. Pudinkový prášek ušlehejte ve studeném mléce, dokud směs nezhoustne. Pudinkovou směs poté přidejte k mascarpone se salkem a vše promíchejte. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
- Šlehačka: Smetanu ke šlehání spolu se ztužovačem vyšlehejte do tuhé šlehačky a opatrně ji vmíchejte do mascarpone krému.
- Sestavení dezertu: Hotový krém naneste na vrstvu banánů a uhladíte. Na vrch opět přidejte vrstvu piškotů.
- Chlazení: Dezert vložte do ledničky a nechte ztuhnout, ideálně přes noc.