Netřeba vařit, netřeba péct: Bezkonkurenční banánový dezert se salkem ! recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 20 minut
Tomáš, 24. 09. 2024

Oslaďte si všední odpoledne výjimečným dezertem plným sladkých banánů a lahodného vanilkového krému. Díky jednoduché přípravě ho zvládne každý. Ideální pro rychlé potěšení chuťových pohárků!

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava formy: Dezert můžete připravit v klasické formě na pečení nebo v alobalové formě na grilování. Dno formy vyložte dětskými piškoty.
  • Vrstva banánů: Na piškoty položte kolečka banánů tak, aby pokryly celou plochu.
  • Příprava krému: Mascarpone přendejte do větší misky a vyšlehejte při nízkých otáčkách. Poté k němu přidejte salko a dobře promíchejte. Pudinkový prášek ušlehejte ve studeném mléce, dokud směs nezhoustne. Pudinkovou směs poté přidejte k mascarpone se salkem a vše promíchejte. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.
  • Šlehačka: Smetanu ke šlehání spolu se ztužovačem vyšlehejte do tuhé šlehačky a opatrně ji vmíchejte do mascarpone krému.
  • Sestavení dezertu: Hotový krém naneste na vrstvu banánů a uhladíte. Na vrch opět přidejte vrstvu piškotů.
  • Chlazení: Dezert vložte do ledničky a nechte ztuhnout, ideálně přes noc.

Tento banánový dezert je skvělou volbou pro rychlou a lahodnou sladkost, kterou si zamiluje celá rodina. Dobrou chuť!