Tyto koblihy jsou jednoduše dokonalé – konečně takové, jaké jsem vždycky chtěla udělat. jemňoučké, lahodné a výborné i druhý den – pokud vám tedy zůstanou (u nás se to stalo jen jednou i to proto, že manžel na ně zapomněl). Recept si dokonce poptala i moje tchyně!
Nemastné koblihy ze šlehačkového těsta recept
- Snadné na přípravu
- 6 porcí
- 1 minuta
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- Z 200 ml teplého mléka, droždí, cukru a trochy mouky připravíme kvásek a necháme ho narůst asi 10 min.
- Ze zbylého množství mouky si můžeme odebrat 4 zarovnané lžíce mouky na posypání. Do zbytku mouky dáme sůl, cukr, promícháme, přidáme kvásek, žloutky, smetanu, rum a zbylé mléko.
- Smícháme - těsto bude dost řídké, ale hnětením nabude jinou konzistenci.
- Těsto bude po uhnětena řidší, ale netřeba se toho bát. Domíchat ho vařečkou.
- Jemně těsto pomoučníme (moukou, kterou jsme si odebrali) - přikryjeme utěrkou a necháme na teplejším místě nakynout min. 1 hod až 90 minut.
- Těsto přendáme na pomoučený vál. Na pomoučeném vále těsto posypeme ještě trochu moukou a převrátíme.
- Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jemně poprášíme moukou iz druhé strany a vyválíme na tloušťku asi 0,5 cm.
- Těsto je perfektní - nelepí se, vykrajujeme z něj kolečka (na vrchu můžeme prstem udělat jamku a později ji naplníme), nebo jiné tvary - ideální naolejovaným pohárem. Druhou várku můžete udělat jako kosočtverce se zářezem uprostřed - je to na vás.
- Smažíme na oleji dozlatova.
Podobné recepty
Další receptyRecept na domácí salko, stačí 3 ingredience a 15 minut vašeho drahocenného času
chuťovky
15 minut
Doporučené články: