Nejlepší květáková polévka s mrkví a sýrem za 30 minut hotová recept
- Sředně těžká přípava
 - 8 porcí
 - 0 minut
 
Pro 8 porcí
Ingredience
Postup přípravy
- 
                                                        
- Nakrájejte květák na malé růžičky. Nastrouhejte mrkev a nasekejte celer na malé kousky.
 - Květák, mrkev a celer dejte do hrnce a zalijte vývarem nebo vodou s bujónem. Přiveďte k varu a pak dusíme 12 – 15 minut nebo dokud není zelenina změklá.
 - V jiném kastrolu rozpustíme na mírném plameni máslo. Vmíchejte mouku, sůl a pepř. Postupně přilévejte mléko. Přiveďte k varu a vařte za stálého míchání 2 minuty nebo dokud směs nezhoustne.
 - Snižte plamen a vmíchejte nastrouhaný sýr. Odstavte a vmíchejte do květákové směsi. V případě potřeby dochuťte a podávejte.
 
 


