Nejlepší květáková polévka s mrkví a sýrem, která je hotová za 30 minut recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 23. 01. 2019

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

    1. Nakrájejte květák na malé kousky. Nastrouhejte mrkev a nasekejte celer na malé kousky.
    2. Květák, mrkev a celer dejte do hrnce a zalijte vývarem nebo vodou s bujónem.
    3. Přiveďte do varu a pak dusíme 12 – 15 minut nebo dokud není zelenina měkká.
    4. V jiném kastrolu rozpustíme na mírném teplotě máslo. Vmíchejte mouku, sůl a pepř. Postupně přilévejte mléko.
    5. Přiveďte do varu a vařte za stálého míchání 2 minuty nebo dokud směs nezhoustne.
    6. Snižte teplotu a vmíchejte nastrouhaný sýr.
    7. Odstavte a vmíchejte do květákové směsi
    8. V případě potřeby dochuťte a podávejte.