Nejlepší fazolová polévka po které se jen zapráší recept

Ingredience

  • ½ kg uzených žebírek
  • 1 uzené koleno
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 2 papriky
  • pepř
  • mletý kmín
  • 4 bobkové listy

na kostky nakrájená:

  • mrkev
  • petržel
  • celer

Na jíšku:

  • 1 pl masti
  • 2 pl hrubé mouky
  • 3 stroužky rozmačkaného česneku
  • 1 pl červené papriky
6x
0 Kcal
01:30
Snadné

Postup přípravy

  1. Fazole třeba namočit den dopředu. (Doporučeno namočit i uzené)
  2. Cibuli udusíme na sádle, přidáme papriku a rajčata a spolu osmahneme, potom přidáme uzené maso. Přidáme bobkový list, pepř, opatrně osolíme a osmahneme i maso.
  3. Podlijeme vývarem, přidáme fazole a vaříme. Ke konci přidáme i nakrájenou zeleninu a dovaříme. Nakonec zapražíme česnekovou, paprikovou jíškou
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"