Nejlepší domácí máslo připravené za 30 minut recept
- Snadné na přípravu
- 2 porce
- 0 minut
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Do hluboké mísy si nalijeme všechnu smetanu.
- A začneme šlehat. Můžete metličkou, nebo elektrickým šlehačem.
- Po chvíli vám vznikne šlehačka.
- Když nám vznikne šlehačka, přichází na řadu ponorný mixér.
- Opakovaným namáčením mixéru se Vám stále více začne vylučovat podmáslí.
- To si můžete schovat a později jej použít např. Na těsto na chléb. Stále pokračujte v mixování.
- Máslové hrudky, které se Vám tvoří, jsou to, co chceme. Až se Vám bude máslo zdát dostatečně hutné, vyklopte ho a podmáslí slijte.
- Poté na desce hneťte pod proudem studené vody vzniklé máslo. Zbavíte tak máslo zbytků syrovátky. Toto je nejlepší dělat do doby, než z másla vychází čirá voda.
- Máslo si můžete také libovolně dochutit solí nebo bylinkami.
Podobné recepty
Další recepty
Skvělé smažené máslové sušenky v cukrovém sirupu: jednoduchá a levná pochoutka
chuťovky
40 minut

Stačí vám 3 brambory a 3 vejce – chutná a rychlá večeře hotová za pár minut
chuťovky
30 minut

Nejchutnější cuketová kolečka v dokonalém těstíčku – nepotřebujete ani přílohu
Bez masa
50 minut