Nejjemnější krupicové halušky do polévky od babičky recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 40 minut
Jan, 18. 02. 2025

Pokud máte rádi tradiční a jednoduché recepty, které vás přenesou zpět do dětství, tyto krupicové halušky do polévky od babičky jsou tím pravým! Jemné, nadýchané a perfektně se hodící do jakékoliv polévky, ať už je to kuřecí, bramborová nebo zeleninová. Tento recept je nejen rychlý, ale také velmi chutný a oblíbený v každé domácnosti.

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • V misce smíchejte olej (nebo zjemněné máslo), sůl a vajíčka.
  • Postupně přidávejte pšeničnou krupici a vše dobře promíchejte, až vznikne hladké těsto.
  • Nechte těsto odstát asi 30 minut, aby se krupice dostatečně nasákla.
  • Po uplynutí 30 minut začněte tvořit malé halušky. Pomocí lžičky je jemně vkládejte do vařící polévky.
  • Jakmile halušky vyplavou na povrch, vařte je ještě 2-3 minuty, aby byly opravdu měkké a nadýchané.
  • Podávejte s oblíbenou polévkou a vychutnejte si skvostnou chuť.

Celková doba přípravy: 40 minut

Počet porcí: 4

Závěr:

Tyto krupicové halušky do polévky jsou opravdu snadné na přípravu a navíc vám zaručeně připomenou chutě dětství. S minimem ingrediencí a za pár minut máte na talíři skvélé jídlo, které zahřeje a potěší celou rodinu. Navíc si můžete přizpůsobit přísady podle vlastní chuti. Tento recept je dokonalý nejen pro běžné domácí večeře, ale i pro sváteční polévky, které chcete obohatit o tradiční a jemné halušky.