Nejjednodušší a nejchutnější muffinky, jemné jako pavučinka recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 19. 01. 2019

Pro 6 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:

    25 g vanilkového pudingu
    30 g cukru
    250 ml mléka
    125 g másla pokojové teploty

    Čokoládová poleva:

    125 g čokolády na vaření
    1 lžíce oleje

    1. Z mléka a pudinku uvaříme pudink podle návodu na obale. Uvarený puding překryjte fólií aby se nevytvořila kůže, a nechte vychladnúť. Nechajte okapat třešně v cedníku.
    2. Vyšlehejte máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny, pak přidejte vajcia. Po důkladném promíchání přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
    3. Do muffinových formiček poklademe košíčky a ty do 1/2 naplňte připraveným cestom. Medzitým si dejte vyhřát troubu na 180 ° C.
    4. Do zbývajícího těsta přimíchejte kakao a mléko. Pak kakaové těsto rovnoměrně rozložte do košíčků na bledé cesto. Do každého košíčku vtlačte 2 – 3 višně a dejte péct na 15 minút.
    5. Maslo pokojové teploty vyšleháme spolu s cukrem do peny..Potom přidáme po částech vychladlý puding. Vymiešame hustý a lehký krém.
    6. Nyní vložte krém do cukrářského sáčku ozdobte každý košíček připraveným krémem. Potom odložte muffiny do chladničky asi na 1 hodinu.
    7. Polevu připravíme ve vodní lázni, tavením čokolády s přidáním oleje. Připravenou a mírně vychladlou polevou přelijeme každý košíček nebo je do polevy namáčíme.
    8. Pokud chcete, můžete Dunajské muffiny posypat s kakaovým práškem.