Nejjednodušší a nejchutnější muffinky, jemné jako pavučinka recept
- Sředně těžká přípava
- 6 porcí
- 0 minut
Pro 6 porcí
Ingredience
Postup přípravy
-
Krém:
25 g vanilkového pudingu
30 g cukru
250 ml mléka
125 g másla pokojové teplotyČokoládová poleva:
125 g čokolády na vaření
1 lžíce oleje- Z mléka a pudinku uvaříme pudink podle návodu na obale. Uvarený puding překryjte fólií aby se nevytvořila kůže, a nechte vychladnúť. Nechajte okapat třešně v cedníku.
- Vyšlehejte máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny, pak přidejte vajcia. Po důkladném promíchání přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva.
- Do muffinových formiček poklademe košíčky a ty do 1/2 naplňte připraveným cestom. Medzitým si dejte vyhřát troubu na 180 ° C.
- Do zbývajícího těsta přimíchejte kakao a mléko. Pak kakaové těsto rovnoměrně rozložte do košíčků na bledé cesto. Do každého košíčku vtlačte 2 – 3 višně a dejte péct na 15 minút.
- Maslo pokojové teploty vyšleháme spolu s cukrem do peny..Potom přidáme po částech vychladlý puding. Vymiešame hustý a lehký krém.
- Nyní vložte krém do cukrářského sáčku ozdobte každý košíček připraveným krémem. Potom odložte muffiny do chladničky asi na 1 hodinu.
- Polevu připravíme ve vodní lázni, tavením čokolády s přidáním oleje. Připravenou a mírně vychladlou polevou přelijeme každý košíček nebo je do polevy namáčíme.
- Pokud chcete, můžete Dunajské muffiny posypat s kakaovým práškem.