Nejchutnější pirohy s mletým masem podáváné se smetanou recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 07. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Polovinu brambor si uvařte a pak z nich udělejte kaši.
    2. Zbývající brambory nastrouhejte a vymačkejte z nich přebytečnou šťávu.
    3. Nechte ji trochu odstát: na přípravu budete potřebovat usedlý škrob.
    4. Kaši z uvařených brambor si smíchejte s těmi nastrouhanými, přidejte škrobovou šťávu, suchý škrob, mouku, vejce, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
    5. Z výsledného těsta si vytvarujte menší placičky, do každé vložte lžíci mletého masa, sjednoťte těsto po okrajích a vyformujte si požadovaný tvar, jako na obrázku.
    6. Dejte si do hrnce vodu, osolte ji a přiveďte do varu.
    7. Vařte je 15 minut, musí se nejprve dostat nahoru na povrch a pak opět na dno hrnce.
    8. Doporučujeme tento pokrm podávat s kysanou smetanou nebo máslem.
    9. Nejlépe chutnají s rozpuštěným máslem, slaninou a osmaženou cibulkou.

Šťavnaté maďarské řízky recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
03. 10. 2022 Dalibor

Moravské zelňáky na plechu recept

hlavní chody
0 minut
0
(0)
29. 09. 2022 Dalibor