Nejchutnější čokoládový koláč bez mouky, složeny jen z 3 ingrediencí recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 17. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

    1. Vajíčka dáme do misky a pomocí mixéru vyšleháme na pěnu. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. 
    2. Máslo nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit buď nad parní lázni, nebo do mikrovlnné trouby.
    3. Do horkého másla přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Máslo s čokoládou smícháme a vytvoříme tak hustší čokoládovou hmotu. 
    4. Po částech k čokoládové hmotě přidáváme vyšlehané vajíčka. Dobře promícháme, aby ve hmotě nebylo příliš mnoho vzduchových bublinek. 
    5. Do kulaté vymazané formy nalijeme těsto a můžeme ji ještě obalit v alobalu.
    6. Formu vložíme podobně jako při cheescakeu, do hlubší nádoby, která je naplněna alespoň do poloviny vodou. Takto se koláč upeče dokonale. 
    7. Celý koláč pečeme přibližně 20 až 25 minut.
    8. Po upečení ho necháme vychladnout a skladujeme ho v chladničce.
    9. Podle chuti můžete přidat ovoce, případně kopeček zmrzliny.