Nejchutnější čokoládový koláč bez mouky, složeny jen z 3 ingrediencí recept
- Snadné na přípravu
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Vajíčka dáme do misky a pomocí mixéru vyšleháme na pěnu. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
- Máslo nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit buď nad parní lázni, nebo do mikrovlnné trouby.
- Do horkého másla přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Máslo s čokoládou smícháme a vytvoříme tak hustší čokoládovou hmotu.
- Po částech k čokoládové hmotě přidáváme vyšlehané vajíčka. Dobře promícháme, aby ve hmotě nebylo příliš mnoho vzduchových bublinek.
- Do kulaté vymazané formy nalijeme těsto a můžeme ji ještě obalit v alobalu.
- Formu vložíme podobně jako při cheescakeu, do hlubší nádoby, která je naplněna alespoň do poloviny vodou. Takto se koláč upeče dokonale.
- Celý koláč pečeme přibližně 20 až 25 minut.
- Po upečení ho necháme vychladnout a skladujeme ho v chladničce.
- Podle chuti můžete přidat ovoce, případně kopeček zmrzliny.