Nastrouhaný jablkáč ze 4 vrstev má úžasnou chut’ recept
- Sředně těžká přípava
- 4 porce
- 0 minut
Pro 4 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
Krém:
- 5 bílků
- 3/4 šálku cukru
- 2 balení smetanového pudinku
Dále:
- 10 středních jablek
- skořice
- 1 lžíce instantní kávy
- Bílky se oddělí od žloutků.Smícháme žloutky, mouku, sodu, máslo a cukr.
- Vytvoříme jednotné těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3.
- V menším díly těsta uděláme otvor, nasypeme do něj kakao a promícháme.
- Vložte oba kusy těsta na chvíli do mrazáku.
- Plech (20 x 35) vložte pečícím papírem. Potom na velkém struhadle nastrouhejte bílo cesta a rozložíte ho rovnoměrně po celé ploše plechu. Zlehka vyrovnejte.
- Vložte do trouby vyhřáté na 180 ° C a 20 minut.
- Zatímco je jedna část těsta v troubě, očistíme jablka, nastrouháme a odstraníme přebytečnou šťávu.
- Plech vyjmeme z trouby a připravíme se na výrobu pudinkové pěny.
- Vyšleháme bílky, přidáme cukr a zcela na konci pudink (pudinkový prášek).
- Jablka posypeme skořicí a kávou.
- Na vychladlé těsto navrstvíme krém, nastrouháme na vrch zbylé těsto a pečeme ještě 40 minut při teplotě 195 stupňů.