Nastrouhaný jablkáč ze 4 vrstev má úžasnou chut’ recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 4 porce
  • 0 minut
Tomáš, 22. 01. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Krém:

    • 5 bílků
    • 3/4 šálku cukru
    • 2 balení smetanového pudinku

    Dále:

    • 10 středních jablek
    • skořice
    • 1 lžíce instantní kávy
    1. Bílky se oddělí od žloutků.Smícháme žloutky, mouku, sodu, máslo a cukr.
    2.  Vytvoříme jednotné těsto, které rozdělíme na 2/3 a 1/3.
    3. V menším díly těsta uděláme otvor, nasypeme do něj kakao a promícháme.
    4. Vložte oba kusy těsta na chvíli do mrazáku.
    5. Plech (20 x 35) vložte pečícím papírem. Potom na velkém struhadle nastrouhejte bílo cesta a rozložíte ho rovnoměrně po celé ploše plechu. Zlehka vyrovnejte.
    6. Vložte do trouby vyhřáté na 180 ° C a 20 minut.
    7. Zatímco je jedna část těsta v troubě, očistíme jablka, nastrouháme a odstraníme přebytečnou šťávu.
    8. Plech vyjmeme z trouby a připravíme se na výrobu pudinkové pěny.
    9. Vyšleháme bílky, přidáme cukr a zcela na konci pudink (pudinkový prášek).
    10. Jablka posypeme skořicí a kávou.
    11. Na vychladlé těsto navrstvíme krém, nastrouháme na vrch zbylé těsto a pečeme ještě 40 minut při teplotě 195 stupňů.