Počet porcí / výnos: cca 8–10 sklenic (0,7 l)
Celková doba přípravy: cca 2 hodiny (včetně sterilizace sklenic a zavařování)
Tipy
-
Kyselost upravte množstvím octa: na jemnější chuť použijte 5% ocet nebo snižte dávku na 250 ml.
-
Do nálevu lze přidat 1 lžičku hořčičných semínek či pár plátků česneku pro výraznější aroma.
-
Místo dlouhého varu můžete pasterizovat při 85–90 °C zhruba 20 minut.
Závěr
Nakládané papriky podle babiččina receptu jsou sázka na jistotu – křupavé, kořeněné tak akorát a výborně drží tvar i barvu. Připravte si několik vár a během zimy máte po ruce skvělou přílohu k masu, sýrům i obloženým mísám. Až je jednou ochutnáte, jiné už chtít nebudete.