Masový dort recept

Ingredience

  • 1 větší kus kuřecích prsou
  • 200 g kuřecích jater
  • 6 vajec
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 krajíce chleba (nemusí být čerstvý)
  • 3 stroužky česneku
  • špetka kopru (nejlépe čerstvý)
  • hrst petrželky
  • olej
  • sůl
  • pepř
4x
0 Kcal
01:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Jako první si očistíme cibuli a mrkev a následně cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky a mrkev můžeme nastrouhat (nemusí být zcela na jemno). Pak si omyjeme kuřecí maso a játra a také je nakrájíme na drobné kousky. Nakrájenou zeleninu i maso si vysypeme do mísy.
  2. Potom si vezmeme chléb a nakrájíme ho na malé kostičky a přidáme do mísy. Ke směsi zeleniny a masa přidáme na jemno nakrájený kopr a petrželku a také osolíme a opepříme podle chuti. Tři stroužky česneku prolisujeme a dáme také k ostatním ingrediencím. Přidáme ještě jedno vejce a vše co nejlépe promícháme, ideálně rukama. Měli bychom uhnít hmotu, která je mírně “lepivá” a nedrolí se. V případě, že by tomu tak nebylo můžeme přidat trošku vody.
  3. Zbývajících pět vajec dáme vařit natvrdo a po uvaření jejich chladné oloupeme. Připravíme si formu na zapékání (jako na bábovku) a vymažeme ji olejem. Potom do ní namačkáme trochu směsi na dno a na ni naskládáme dokola uvařená vejce. Následně je zakryjeme zbylou směsí, kterou zarovnáme a na závěr potřeme olejem.
  4. Masovou nádivku s vejci vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut. Po vytažení z trouby necháme mírně vychladnout a vyklopený slaný dort krájíme na kousky a podáváme.