Makové trojúhelníčky: lahodné, měkké a snadné na přípravu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 14 porcí
  • 90 minut
Jan, 23. 01. 2025

Makové trojúhelníčky jsou vynikající sladké pečivo, které vás zaujme svou jemnou a měkkou texturou. Díky makové náplni a jednoduchému těstu jsou ideálním dezertem pro každou příležitost. Tento recept je snadný a rychlý, takže si ho zamilujete!

Pro 14 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň:

Na potření:

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vlažné mléko smíchejte s droždím, cukrem a špetkou soli. Nechte stát asi 10 minut, dokud se droždí neaktivuje. Přidejte olej a postupně vmíchejte mouku. Vypracujte pružné a hladké těsto. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout asi 40–50 minut.
  • Příprava náplně: Vodu a cukr přiveďte k varu, přidejte mletý mák, citronovou kůru a skořici. Důkladně promíchejte a nechte vychladnout.
  • Tvarování a pečení: Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněné pracovní ploše na tenkou vrstvu. Rozetřete makovou náplň na těsto a pevně je zarolujte. Nakrájejte na malé trojúhelníčky a položte je na plech vymazaný olejem. Potřete je rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut, dokud nejsou zlatavé. Po upečení můžete posypat makové trojúhelníčky práškovým cukrem pro extra sladkost.

Celková doba přípravy

  • Příprava těsta a náplně: 15 minut
  • Vykynutí těsta: 40–50 minut
  • Pečení: 25–30 minut
  • Celkový čas: 1 hodina 30 minut

Počet porcí

  • 12–16 porcí

Závěr

Makové trojúhelníčky jsou ideální volbou pro každou příležitost – od odpolední kávy po sváteční stůl. S jejich jemným těstem a lahodnou makovou náplní si je oblíbí každý. Pokud hledáte recept na jednoduché, ale výborné pečivo, tento je pro vás tou správnou volbou. Nezapomeňte je podávat čerstvé, aby byly co nejvíce lahodné!