Maďarské halušky bez brambor a vajec recept

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 600 ml vody
  • 2-3 kostky syrokrému (případně sýr v střívka asi 100 g)
  • slaninu
4x
0 Kcal
01:00
Střední

Postup přípravy

  1. Do větší mísy nasypeme oba druhy mouky, uprostřed uděláme důlek a nalijeme do ní vodu.
  2. Vařečkou mícháme, dokud nevznikne jednotné těsto. Těsto by mělo být vláčné a jemné.
  3. Mé doporučení je haluškové těsto nesolit, aby se nerozvařily ve vodě. Pomocí haluškovače házíme do vroucí vody.
  4. Vaříme krátce, asi jen 5 minut. Poté scedíme a ještě horké promícháme s taveným sýrem (halušky příliš dlouho necedíme, aby si zachovaly trochu vody).
  5. Přidáme pár kapek výpeku ze slaniny a promícháme, dochutíme podle chuti solí.
  6. Druhou várku můžeme udělat například jako klasiku s brynzou a slaninou. Tyto halušky jsou skutečně výborné!