Luxusní tyčinky ze zakysané smetany recept

0
(0)

  • Sředně těžká přípava
  • 8 porcí
  • 1 minuta
Jan, 13. 06. 2024

Pro 8 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Ve větší misce smícháme všechny uvedené suroviny, tedy mouku, zakysanou smetanu, tuk, vejce a sůl.
  • Vypracujeme hladké těsto a to necháme přibližně hodinu odpočívat. Aby se vám s těstem později lépe pracovalo, je vhodné ho umístit do chladu, například do ledničky.
  • Následně těsto vyjmeme a za pomoci válečku z něj vyválíme asi pět milimetrů silný plát, který poté potřeme vajíčkem a posypeme sýrem.
  • Pokud chceme, můžeme místo sýra použít například kmín, sezamová semínka, červenou papriku či hrubozrnnou sůl. Pokud se rozhodnete použít hrubozrnnou sůl, doporučujeme mírně snížit množství soli, které přidáte do těsta.
  • Následně za pomoci nože těsto nakrájíme na tyčinky nebo můžeme pomocí vykrajovátek na těsto vytvořit i jiné tvary a ty pak opatrně přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Posledním krokem je vložení plechu s tyčinkami do trouby předehřáté na sto osmdesát až sto devadesát stupňů. Pečeme po dobu deseti až patnáct minut, v závislosti na velikosti a tloušťce tyčinek. Necháme vychladnout a můžeme ochutnat, protože nejlépe tyčinky samozřejmě chutnají čerstvé.
Doporučené články: