Nejjemnější lehký letní piškot s ovocem a tvarohem recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 6 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 13. 06. 2024

Pro 6 porcí

Ingredience

Těsto:

Na potření:

Na vrch:

Želatina:

Postup přípravy

  • Všechny suroviny na korpus kromě oleje a prášku do pečiva dáme do jedné nádoby
  • Šleháme dokud těsto nenabude do 2-3x větších rozměrů. Pokud těsto bude pěnovité, je potřeba přidat olej.
  • Případně tedy přidáme kapku oleje, aby těsto spadlo
  • Prášek do pečiva přidáme až na konec, aby neztratil účinek
  • Plech vysoký asi 3-4 cm si vymažeme a posypeme krupicí
  • Těsto vylejeme do pekáče a pečeme asi 12 minut na 130 stupňů
  • Mezitím si smícháme všechny suroviny na potření, které smícháme a necháme odstát
  • Ovoce si nakrájíme na drobné kousky
  • Po dopečení piškotu necháme dostatečne vychladnout a potíráme smetanovou vrstvou
  • Posypeme pokrájeným ovocem
  • Nakonec přelejeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu
  • Vše necháme vychladnout a ztuhnout a následně podáváme