Nejjemnější lehký letní piškot s ovocem a tvarohem recept
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na korpus kromě oleje a prášku do pečiva dáme do jedné nádoby
-
Šleháme dokud těsto nenabude do 2-3x větších rozměrů. Pokud těsto bude pěnovité, je potřeba přidat olej.
-
Případně tedy přidáme kapku oleje, aby těsto spadlo
-
Prášek do pečiva přidáme až na konec, aby neztratil účinek
-
Plech vysoký asi 3-4 cm si vymažeme a posypeme krupicí
-
Těsto vylejeme do pekáče a pečeme asi 12 minut na 130 stupňů
-
Mezitím si smícháme všechny suroviny na potření, které smícháme a necháme odstát
-
Ovoce si nakrájíme na drobné kousky
-
Po dopečení piškotu necháme dostatečne vychladnout a potíráme smetanovou vrstvou
-
Posypeme pokrájeným ovocem
-
Nakonec přelejeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu
-
Vše necháme vychladnout a ztuhnout a následně podáváme