Nejjemnější lehký letní piškot s ovocem a tvarohem recept

Ingredience

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 polévkových lžic moučkového cukru
  • 5 polévkových lžic polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 bal. pudinku (vanilkový)
  • citrónová kůra
  • trocha oleje

Na potření:

  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 1 tvaroh
  • 1 lžíci cukru
  • 1,5 ztužovače do šlehačky

Na vrch:

  • Ovoce dle chuti

Želatina:

  • 2 bal. želatiny v prášku (barva libovolná)
  • vodu
6x
00:45
Snadné

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na korpus kromě oleje a prášku do pečiva dáme do jedné nádoby
  2. Šleháme dokud těsto nenabude do 2-3x větších rozměrů. Pokud těsto bude pěnovité, je potřeba přidat olej.
  3. Případně tedy přidáme kapku oleje, aby těsto spadlo
  4. Prášek do pečiva přidáme až na konec, aby neztratil účinek
  5. Plech vysoký asi 3-4 cm si vymažeme a posypeme krupicí
  6. Těsto vylejeme do pekáče a pečeme asi 12 minut na 130 stupňů
  7. Mezitím si smícháme všechny suroviny na potření, které smícháme a necháme odstát
  8. Ovoce si nakrájíme na drobné kousky
  9. Po dopečení piškotu necháme dostatečne vychladnout a potíráme smetanovou vrstvou
  10. Posypeme pokrájeným ovocem
  11. Nakonec přelejeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu
  12. Vše necháme vychladnout a ztuhnout a následně podáváme
data-matched-content-rows-num="1" data-matched-content-columns-num="3" data-matched-content-ui-type="image_stacked" data-ad-format="autorelaxed"