Lehké a chutné domácí mascarpone pouze ze 2 surovin hotové za 10 minut recept
- Snadné na přípravu
- 2 porce
- 0 minut
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
- Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů a tato teplota by měla zůstat konstantní.
- Po třech minutách vaření přidejte citrón a vařte další tři minuty.
- Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky.
- Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce.
- Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstanou v hrnci.
- Mascarpone můžete hned druhý den použít.
- V chladničce Vám vydrží i pár dní, ale přesuňte jej do uzavřené nádobky.
- Věřím, že Vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď.
- Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
Podobné recepty
Další receptyRecept na skvělé francouzské briošky. Na těchto houskách si pochutná celá rodina!
Na pečivo
90 minut
Domácí tvarohový krém se salkem hotový již za 5 minut! Chutná božsky!
polevy a zdobení
40 minut