Lehké a chutné domácí mascarpone pouze ze 2 surovin hotové za 10 minut recept
-
Snadné na přípravu
-
2
porce
-
0 minut
Postup přípravy
-
- Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
- Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů a tato teplota by měla zůstat konstantní.
- Po třech minutách vaření přidejte citrón a vařte další tři minuty.
- Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky.
- Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce.
- Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstanou v hrnci.
- Mascarpone můžete hned druhý den použít.
- V chladničce Vám vydrží i pár dní, ale přesuňte jej do uzavřené nádobky.
- Věřím, že Vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď.
Jaký je váš názor na recept? Ohodnoťte recept:
cukroví
25. 05. 2019
Míša Kvapilová