Lehké a chutné domácí mascarpone pouze ze 2 surovin hotové za 10 minut recept
- Snadné na přípravu
- 2 porce
- 0 minut
Pro 2 porce
Ingredience
Postup přípravy
-
- Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
- Postupným zahříváním byste měli dosáhnout teploty 90 stupňů a tato teplota by měla zůstat konstantní.
- Po třech minutách vaření přidejte citrón a vařte další tři minuty.
- Celou směs odstavte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Připravte si klasickou utěrku, takovou, jakou používali ještě naše maminky.
- Mascarpone nalijte do utěrky, kterou umístíte do cedníku a hrnce.
- Přes noc se odstředí syrovátka, která zůstanou v hrnci.
- Mascarpone můžete hned druhý den použít.
- V chladničce Vám vydrží i pár dní, ale přesuňte jej do uzavřené nádobky.
- Věřím, že Vás taková domácí výroba potěší, a protože to není vůbec náročné, můžete se do toho pustit hned teď.
- Smetanu nalijte do hrnce a dejte na mírný plamen.
Podobné recepty
Další receptyVynikající vanilkový krém bez mouky – vydrží až 3 dny v lednici!
polevy a zdobení
30 minut
Recept na skvělé francouzské briošky. Na těchto houskách si pochutná celá rodina!
Na pečivo
90 minut
Domácí tvarohový krém se salkem hotový již za 5 minut! Chutná božsky!
polevy a zdobení
40 minut