Lahodný čokoládovo-vanilkový dezert s luxusní polevou recept
- Snadné na přípravu
- 10 porcí
- 120 minut
Pokud hledáte úchvatný a luxusní dezert, který okouzlí vaše hosty, tento čokoládovo-vanilkový dezert je tou pravou volbou. Je plný rozmanitých chutí, které spolu báječně ladí, a jeho vzhled je prostě okouzlující. Připravte ho na vánoční stůl a určitě nebudete litovat. Příprava je snadná a výsledek stojí za to!
Pro 10 porcí
Ingredience
Kokosové těsto:
Kakaové těsto:
Krém:
Poleva:
Postup přípravy
- 1. Příprava kokosového těsta: Z bílků a špetky soli vymíchejte tuhý sníh. Poté přidejte cukr, kokos a mouku. Směs nalijte na plech vystlaný pečicím papírem.
- 2. Příprava kakaového těsta: Předehřejte troubu na 170 °C. Oddělte žloutky a bílky. K žloutkům přidejte sůl a cukr, a poté postupně přidávejte mouku a kakao. Nalijte na kokosové těsto.
- 3. Pečení: Pečte na 170 °C asi 20 minut, dokud nebudou těsta propečená.
- 4. Příprava krému: Ve středním hrnci smíchejte žloutky, cukr, mouku a mléko. Na mírném plameni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Poté odstavte z ohně a zašlehejte do studeného krému máslo.
- 5. Sestavení dezertu: Na upečené korpusy navrstvěte krém a dejte na hodinu do lednice.
- 6. Příprava polevy: Na polevu zahřívejte všechny přísady (čokoládu, máslo a mléko) a míchejte, dokud nezískáte hladkou hmotu. Poté přelijte na připravený dezert a hezky uhlaďte.