Lahodné a nadýchané větrníky s karamelovou polevou jako bývávaly za starých časů. recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 5 porcí
  • 0 minut
Tomáš, 12. 06. 2024

Pro 5 porcí

Ingredience

Na karamelovou šlehačku:

Na vanilkový krém:

Na těsto si nachystej:

Postup přípravy

Těsto důkladné promícháš. 200g hladké mouky (vytvoříš těsto). Postupně přidej do těsta 5 vajec.
Těsto dej pomalu do sáčku se zdobičkou a s ní nebo lžící vytvoř na plechu plochu pro větrník.
Plech vložíme do trouby a necháme pést na 170 stupňů cca 50 minut.
Větrníky nech vychladnout. Nyní potřebujeme vše dát dohromady.
250ml šlehačky si mixérem vyšleháme do potřebné hmoty, přidáme předem vyšlehaný vanilkový pudink
a zamícháme.
Směs dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v chladu. Nyní 250ml šlehačky opět mexéren vyšleháme
do tuha, přidáme půlku karamelové směsi a vyšleháme.
Taktéž dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v lednici.
Do druhé poloviny karamelové směsi přidáme a zamícháme 100g moučkového cukru.
Vystydnuté větrníky rozřízneme vodorovně napůl a vrchní čáast ponoříme do karamelové směsi, necháme
okapat a mezitím si druhou půlku ozdobíme krémem a dle sebe dokončíme.


Recept nám zaslala p. Veronika Valachová.

Děkujeme 😍

Doporučené články: