Lahodné a nadýchané větrníky s karamelovou polevou jako bývávaly za starých časů.

Ingredience

Na karamelovou šlehačku:

  • 250g cukru (rozpusť)
  • 500ml horké šlehačky (nech vychladit)

Na vanilkový krém:

  • 300ml mléka
  • 50gmásla
  • 1 sáček vanilkového (nech vystydnout)

Na těsto si nachystej:

  • 125ml mléka
  • 125ml vody
  • 100g másla
  • lžičku soli
  • 200g hladké mouky
5x
00:00
Snadné

Postup přípravy

Poznámka

Těsto důkladné promícháš. 200g hladké mouky (vytvoříš těsto). Postupně přidej do těsta 5 vajec.
Těsto dej pomalu do sáčku se zdobičkou a s ní nebo lžící vytvoř na plechu plochu pro větrník.
Plech vložíme do trouby a necháme pést na 170 stupňů cca 50 minut.
Větrníky nech vychladnout. Nyní potřebujeme vše dát dohromady.
250ml šlehačky si mixérem vyšleháme do potřebné hmoty, přidáme předem vyšlehaný vanilkový pudink
a zamícháme.
Směs dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v chladu. Nyní 250ml šlehačky opět mexéren vyšleháme
do tuha, přidáme půlku karamelové směsi a vyšleháme.
Taktéž dáme do sáčku se zdobičkou a necháme v lednici.
Do druhé poloviny karamelové směsi přidáme a zamícháme 100g moučkového cukru.
Vystydnuté větrníky rozřízneme vodorovně napůl a vrchní čáast ponoříme do karamelové směsi, necháme
okapat a mezitím si druhou půlku ozdobíme krémem a dle sebe dokončíme.


Recept nám zaslala p. Veronika Valachová.

Děkujeme 😍