Jogurtové hrnkové koblihy bez kynutí, naplněné šlehačkou a jahodami recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 8 porcí
  • 50 minut
Jan, 24. 07. 2025

Rychlý a jednoduchý recept na domácí koblihy, které nevyžadují kynutí. Díky jogurtu jsou měkké a vláčné, náplň ze šlehačky a čerstvých jahod dodá svěžest. Skvělé jako odpolední dezert nebo sladká snídaně.

Pro 8 porcí

Ingredience

Na těsto:

Na náplň a dozdobení:

Postup přípravy

  • Příprava těsta V míse smíchejte jogurt, vejce, cukr, olej, jedlou sodu a špetku soli. Důkladně promíchejte. Postupně přisypávejte prosátou mouku a vypracujte hladké pružné těsto. V případě potřeby dosypte trochu mouky nebo naopak přilijte lžíci jogurtu. Zakryjte a nechte 10 min odpočinout, aby soda lehce zareagovala.
  • Tvarování a smažení Těsto rozválejte na tloušťku 1 cm a vykrajujte skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka o průměru asi 8 cm. V menším hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte olej tak, aby koblihy byly ponořené z poloviny. Smažte koblihy z obou stran dozlatova (cca 1–2 minuty na každé straně). Mezi jednotlivými várkami udržujte stabilní teplotu oleje.
  • Šlehání šlehačky a naplnění koblih Šlehačku vyšlehejte dotuha. Vmíchejte nakrájené jahody. Hotové koblihy nechte krátce okapat na papírové utěrce, pak každou nařežte, ale nepropínejte úplně – vytvořte „kapsu“. Naplňte je jahodovou šlehačkou pomocí cukrářského sáčku nebo lžičkou.
  • Dokončení Koblihy bohatě posypte moučkovým cukrem a podávejte.

Počet porcí

8 větších koblih

Celková doba přípravy

  • Aktivní příprava těsta: 15 min

  • Odpočinek těsta: 10 min

  • Smažení: 15 min

  • Plnění a zdobení: 10 min

    Celkem: 50 min