Jste milovníkem sýrů? Pak právě pro Vás je tento jednoduchý recept na výrobu chutného a jemného sýra! Jistě Vás potěší, že recept můžete snadno přizpůsobit svým vlastním chutím!

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 30 minut
Tomáš, 23. 10. 2024

Pokud patříte mezi milovníky sýrů, máme pro vás skvělý a jednoduchý recept na výrobu chutného domácího sýra. Tento sýr si můžete snadno přizpůsobit svým vlastním chutím a oblíbeným ingrediencím. Připravte se na lahodný a krémový sýr, který chutná lépe než jakýkoli kupovaný!

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Zahřívání mléka: Do malého hrnce nalijte mléko a pomalu ho zahřejte na střední teplotě.
  • Filtrace: Jakmile je mléko zahřáté, přefiltrujte ho přes gázu nebo jemné sítko do jiné nádoby.
  • Přidání ingrediencí: K přefiltrovanému mléku přidejte máslo, sůl a jedlou sodu.
  • Vaření: Nádobu opět umístěte na plotnu a pomalu přimíchávejte zakysanou smetanu. Pokračujte v míchání asi 10 minut, dokud hmota nedosáhne krémové konzistence.
  • Odstání: Nechte směs na velmi nízké teplotě chvíli odstát, aby se dobře spojily chutě.
  • Formování sýra: Přelijte směs do několika menších nádob podle velikosti, jakou chcete mít sýr.
  • Uzavření: Nádoby uzavřete plastovými víčky a umístěte je do ledničky nebo na balkón/terasu, kde je dostatečně chladno.
  • Ztuhnutí: Sýr nechte ztuhnout 1-2 dny, dokud nedosáhne požadované konzistence.
  • Podávání: Po ztuhnutí sýr nakrájejte a můžete ho podávat.

Tip!

Při přípravě sýra můžete experimentovat s různými bylinkami nebo přidat své oblíbené druhy mléka, abyste dosáhli jedinečné chuti.

Dobrou chuť!