Jednoduchý recept na výborný boršč, který chutná ještě lépe, než vypadá.

Ingredience

  • vývar
  • maso (kuřecí, hovězí, vepřové)
  • cibule
  • kořenová zelenina
  • červená řepa
  • hlávkové zelí
  • sůl
  • ocet
1x
00:00
Snadné

Postup přípravy

Poznámka

Skladuji v mrazáku různé zbytky syrového masa (vepřové, hovězí, kuřecí, například vykostěné od kotlet apod..)
Když jich je hodně, uvařím velký hrnec vývaru s kořením a druhý den vařím boršč.

Vývar procedím, maso oberu. Na sádle osmažím cibuli, přidám rajčatový protlak, kořenovou zeleninu
na větší kousky a na kostičky červenou řepu. Zarestuji a zaleju vývarem. Když je zelenina napůl
měkká, přidám hlávkové zelí. Nakonec přidám maso a jen prohřeji.
Brambory nedávám, protože vařím hodně a zmrazuji.
Nakonec okyselím octem.


Recept nám zaslala p. Alena Šubrtová.

Děkujeme 😍