Jednoduchý recept na kuřecí prsa, kterým nikdo neodolá

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 20 minut
Jan, 15. 09. 2025

Šťavnaté, křupavé a hotové bez zbytečné námahy. Tyhle kuřecí placky si oblíbí celá rodina a skvěle se hodí k bramborové kaši i k svěžímu salátu.

 

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Kuřecí prsa omyjte, osušte a nakrájejte na tenké proužky. Cibuli nasekejte opravdu najemno.
  • Maso promíchejte s cibulí, osolte a opepřete. Přikryjte a nechte v lednici odležet 2 hodiny.
  • Po odležení přidejte vejce, majonézu a mouku. Důkladně promíchejte, aby se směs spojila.
  • Rozpalte pánev s tenkou vrstvou oleje. Lžící pokládejte porce směsi a tvarujte menší placky.
  • Smažte z obou stran dozlatova a dokřupava, přibližně 2–3 minuty z každé strany. Odkládejte na papírovou utěrku.

Doba přípravy 20 minut práce + 2 hodiny odležení

Doba tepelné úpravy 20–25 minut

Celková doba 2 hodiny 40–45 minut

Počet porcí 4–6

Podávání

Podávejte horké s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo s čerstvým salátem. Výborné jsou i studené v housce jako rychlý sendvič.

Tipy a obměny

  • Pro extra křupavost přidejte lžíci kukuřičného škrobu nebo vyměňte polovinu mouky za strouhanku.

  • Do směsi můžete vmíchat bylinky, najemno nastrouhaný sýr nebo prolisovaný stroužek česneku.

  • Lehčí varianta vznikne pečením na plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C asi 15–18 minut, v polovině pečení obraťte.

Závěr

Kuřecí placky jsou rychlá a spolehlivá večeře z pár surovin. Díky odležení jsou krásně šťavnaté, cibule dodá vůni a majonéza jemnost. Připravíte je na všední den i pro návštěvu a vždy sklidíte úspěch.