Jednoduchý kávový krém z Mascarpone hotový za 5 minut recept

Ingredience

  • 1 balení mascarpone (250 gramů)
  • 1 balení smetany ke šlehání
  • (250 mililitrů)
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 4 lžičky rozpustné kávy
  • 2 lžíce vody
6x
0 Kcal
00:00
Snadné

Postup přípravy

  1. Lákadlem daného krému je rozhodně to, že jeho příprava není nijak složitá. Základem je káva rozpuštěná ve vodě. Pokud bude voda teplejší, půjde vám to jednodušeji. Potom stačí k této silné kávě, kterou rozhodně neochutnávejte přilévat také smetanu a vše dobře rozmíchat. Potom přidejte další ingredienci, kterou je cukr. Zde je třeba dostatečně míchat a nechat cukr rozpustit. Tedy dosáhnout stavu, kdy vytvoříte krémovou kávovou sladkou smetanu
  2. Teprve v tu chvíli přichází na řadu mascarpone. Ten do smetany lehce vmíchejte. V tuto chvíli byste měli cítit, že krém začíná lehce houstnout, ale stále to ještě není ono. Proto vezměte do ruky klasický ruční mixér a postupně vyšlehávejte do doby, než bude mít vše konzistenci dokonalého hustého krému.
  3. Jelikož se vlivem přípravy mohl krém přece jenom více zahřát, je na místě mu opět dát správnou teplotu. A to tak, že ho vložíte do lednice, kde ho necháte tuhnout. Ideální je dát lednici na co nejméně. Tím dříve bude požadované teploty dosaženo. Následně už stačí krém klasicky použít k přípravě Tiramisu. Tedy vynikajícího nepečeného dezertu.