Jedním slovem dokonalá: šlehačková bábovka, se kterou každému vyrazíte dech recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 10 porcí
  • 55 minut
Tomáš, 29. 10. 2024

Pokud toužíte po dezertu, který vám přinese „nebe v hubě“, pak je šlehačková bábovka tou pravou volbou. Tento dokonalý sladký pokrm kombinuje nadýchané a měkoučké těsto se sladkou chutí čokolády. Je to pravá pohádka pro všechny milovníky dezertů, kterou si rozhodně nesmíte nechat ujít!

Pro 10 porcí

Ingredience

Postup přípravy

  • Příprava těsta: Vajíčka společně s moučkovým cukrem ušlehejte do pěny.
  • Smíchání surovin: K této směsi přidejte smetanu, vanilkový cukr, prášek do pečiva a mouku. Všechny suroviny důkladně promíchejte.
  • Příprava formy: Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte moukou nebo strouhankou.
  • Nalévání těsta: 1/2 těsta nalijte do formy. Do zbývající části těsta přimíchejte lžíci kakaa a tmavé těsto poté navrstvěte na to světlé.
  • Pečení: Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte na 180 °C přibližně 35 minut.
  • Příprava čokoládové polevy: Mezitím si připravte čokoládovou polevu tak, že čokoládu rozpustíte ve vodní lázni a vmícháte do ní 100 g másla.
  • Dokončení: Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy a polijte připravenou polevou.

Šlehačková bábovka vás určitě překvapí svou úžasnou vláčností a nadýchaností. I přes jednoduchost přípravy se stane hvězdou každé oslavy a u vás doma zmizí rychlostí blesku. Tak si dejte a nezapomeňte, že kdo dřív přijde…!