Ghee máslo je ideální tuk na vaření, pečení a i k jídlu recept

0
(0)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 0 minut
Bláha Tomáš, 16. 02. 2019

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

      1. Do hrnce si dáme máslo nakrájené na kostičky a postupně ho rozpustíme.
      2. Na začátku můžeme mít plamen vyšší, ale asi po 5 minutách ho snížíme tak, aby máslo stále bublali.
      3. Celý proces trvá přibližně 30 minut a máslo je třeba neustále míchat. Na začátku se vám na povrchu může udělat bílá pěna, ta však po chvilce zmizí a začnou se vám oddělovat jednotlivé složky.
      4.  Když vám zůstane zlatavá, čirá tekutina, máslo je hotové.
      5. Na spodku hrnce budete mít usazenou hmotu a proto ghee máslo přelijte do sklenice přes sítko.
      6. Musím se přiznat, že když jsem ho dělala poprvé, tak mi shořelo. Proto při teplotě v tomto případě platí, že méně je někdy více.
      7. Videonávod

Jemné a chutné maso z nálevu z okurek recept

omáčky
1 minuta
0
(0)
20. 10. 2022 Dalibor