Francouzský pletenec ze sáčku se sezamem recept

4.4
(56)

  • Snadné na přípravu
  • 4 porce
  • 180 minut
Tomáš, 05. 12. 2018

Pro 4 porce

Ingredience

Postup přípravy

  • Vyšlehejte 2 vajíčka s cukrem, aby vám vznikla pěna.
  • Přidejte mouku, prášek do pečiva, olej, mléko a koňak.
  • Nařežte jablka na tenké plátky a vložte do vzniklého těsta.
  • Na přípravu budete potřebovat uzavíratelnou plastovou kapsu, ale šikovnější si poradí a postačí jim i miska.
  • Do kapsy vložíme droždí, vodu, cukr, sůl, olej a 220 gramů mouky. Sáček dobře uzavřeme a vymačkáme veškerý vzduch.
  • V rukou vypracujeme těsto.
  • Sáček umístíme do velké misky s teplou vodou a necháme ho tam přibližně 30 minut.
  • Těsto krásné vykyne.
  • Po půlhodině do sáčku přidáme 30 gramů zbývající mouky a dobře promícháme.
  • Těsto necháme v teplé vodě ještě další hodinu.
  • Když je těsto vykynuté, vyndáme ho ze sáčku a rozdělíme na tři stejné části.
  • Z každého kousku těsta uděláme delší pás.
  • Ze tří pásů zapleteme klasický cop.
  • Hotový cop dáme na plech s pečícím papírem a potřeme ho vajíčkem a posypeme sezamovými semínky.
  • Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a pletenec pečeme cca 40 minut dokud nemá zlatavý povrch.
  • Videonávod